Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Odjuret
Isbn: 978-91-7893-636-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2020

E-bok

Odjuret

Ulla Trenters klassiska Harry Friberg-deckare!

I en övergiven varubil i skogen hittar fotografen Harry Friberg den dyrbara bronsstatyetten »Odjuret«, föreställande en kimära. »Odjuret« försvinner, men dyker snart upp i en monter på NK i Stockholm, för att snart återigen försvinna. Harry bestämmer sig för att undersöka saken. Han anar snabbt oråd när det exklusiva varuhusets marknadschef faller ner död, förgiftad av en bit choklad, och Astrid, den vackra reklamchefen, blir anfallen på takterrassen.
Sökandet efter mördaren går från Stockholm till ett hotell vid Piccadilly Circus i London, för att avslutas med en nattlig jakt genom det ödsliga varuhuset...

ULLA TRENTER [1936–2019] är en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var även medlem i Svenska Deckarakademin och hon var verksam som översättare. Förutom Odjuret finns nu även Kungens lilla piga och Påfågeln som ljudböcker, som en del av Modernistas nyutgivning av Ulla Trenters kriminalromaner.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone