Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bibelns myter och sanningar
Isbn: 978-87-2638-283-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: maj 2020
Uppläsare: Håkan Mohede
Length: 3 timmar 34 minuter

Ljudbok

Bibelns myter och sanningar

Bibelns budskap är visserligen främst avsett för de troende, men historikerna har med stor energi fördjupat sig i Gamla och Nya testamentet för att använda skrifterna som källa när de kartlägger tiden då världens första civilisationer uppstod. Bibelns berättelser må vara omöjliga att bekräfta ur ett historiskt perspektiv, men myterna kan ha rötter i verkliga händelser. Därför söker geologer sanningen om syndafloden och Noas ark, meteorologer och biologer försöker återskapa Egyptens tio plågor och bibelforskare letar spår efter katastrofer som kan ha utplånat städerna Sodom och Gomorra.

Boken om Bibelns gåtor innehåller spekulativ läsning men ger ändå anledning till eftertanke. För kanske ligger vetenskap och tro inte så långt från varandra som man skulle kunna förvänta sig.


'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone