Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De kastrerade
Isbn: 978-91-8853-394-4
Förlag: Bokförlaget Mormor
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

De kastrerade

Detta är historien om två män med en stor kastrationsskräck. Kurt har en panisk förskräckelse för att förlora någon kropps­del och sparar på hår och naglar. Han hatar Viktor som opererat bort hans gallblåsa.
Viktor är en nypensionerad kirurg, som är vilsen och olycklig. Han känner sig förbrukad och försöker göra något slags bokslut över sitt liv. Dessutom är han rädd att hustrun ska lämna honom.
Av en händelse möts de båda. Kurt är närmast ute efter en ursäkt, vilket han inte får eftersom Viktor inte gjort något fel utan räddat livet på honom.
Kurt förnedrar och misshandlar Viktor och tror till slut att han mördat honom. Viktor är djupt skakad, men vill inte polisanmäla händelsen, eftersom han skäms över att inte kunnat freda sig. Hans fru säger att han beter sig som en våldtagen kvinna som inte vill anmäla. När Kurt upptäcker att Viktor lever blir han ursinnig och går till nya angrepp. Det slutar med att Viktor slår ihjäl honom och i panik gömmer undan liket.
Viktor jagas av sitt samvete och polisen intresserar sig för honom. Han sugs in i en virvel av lögner och oroar sig för vad hustrun tänker och tror. Vem kan han lita på? Samvetet driver honom att kontakta Kurts syster. Hon har listat ut vad som hänt utifrån Kurts dagböcker och förstår att Viktor inte hade något val. Hon har ett märkligt önskemål, som Viktor går med på, trots att han tycker det är vansinne.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone