Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hjärtat i översta lådan
Isbn: 978-87-2641-109-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: september 2020

E-bok

Hjärtat i översta lådan

Nella är sexton år och omgiven av sin livliga adoptivfamilj i lilla staden Kungsbacka på västkusten utanför Göteborg. Hon har aldrig träffat sina biologiska föräldrar, men för Nella känns inte det särskilt viktigt. Främst för att hon är upptagen av större problem, exempelvis det att hon aldrig varit kär, åtminstone inte på det sättet alla andra tycks bli.

Dessutom har hon sin mamma som plågas av återkommande depressioner, en storebror brottas med sin sexualitet, och en lillasyster som utsätts för mobbing i skolan.

Mitt i allt detta drabbas också hennes pappa av en allvarlig hjärtattack. Det blir ett uppvaknande för alla i familjen, inte minst för Nella som samtidigt träffar sin första riktiga förälskelse.

Anita Eklund Lykull föddes 1942 och är en svensk författare av ungdomsromaner. Hon debuterade 1991 och har sedan dess skrivit en rad utvecklingsromaner med flickor i huvudrollen. Eklund Lykulls böcker är nästan alltid förlagda i Göteborg och utspelar sig i nutid. 2008 blev hon belönad med Kulla-Gulla-priset för sin litterära gärning, som kännetecknas av en journalistisk iakttagelse, fyndiga dialoger och förmågan att poetiskt skildra det vardagliga.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone