Hoppa till innehållet
Omslagsbild för USA:s presidenter
Isbn: 978-87-2670-766-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Samhälle & politik Historia Humaniora
Tillgänglig sedan: oktober 2020
Uppläsare: Joachim Bergström
Length: 5 timmar 2 minuter

Ljudbok

USA:s presidenter

Den 3 november 2020 väljer amerikanerna landets 46:e president, världens mäktigaste ledare. Valsystemet är svårt att genomskåda - ibland har förloraren faktiskt fått flest röster, men inte flest elektorer. Det kan tyckas odemokratiskt, men systemet har utvecklats för att landets minst befolkade delstater också ska ha inflytande, och är lika gammalt som landets författning. I över 150 år har valet stått mellan kandidater från USA:s båda partier, demokraterna och republikanerna.

Donald Trump är nog historiens mest kontroversielle president, men inte unik i amerikansk politik, som alltid har lockat färgstarka och ibland direkt galna personer, och en del av hans föregångare har kollats korrupta, lögnaktiga och maktfullkomliga.

Här möter du ett urval av USA:s ledare genom åren.

'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone