Jump to content
Cover for Var det mord eller straffritt nödvärn?
Isbn: 978-87-2670-832-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
True Crime
Accessible since: October 2020
Narrator: Thomas Engelbrektson
Length: 1 hour 14 minutes

Audiobook

Var det mord eller straffritt nödvärn?

Villaägaren och småtjuven ska snart mötas. Ett möte som på ett avgörande sätt kommer att förändra livet för dem båda ...
Villaägaren Mile Ivic söker än en gång igenom källaren i drömhuset som han håller på att renovera. Huset är tomt, men bär tydliga spår av en objuden gäst. En packad väska står framställd och fönsterhakarna på källarfönstret just ovanför är avbrutna. Det är tydligt att den är de som varit där, tänker komma tillbaka och hämta mer gods.
Han lägger sig på madrassen i altanrummet ut mot trädgården. Bredvid sig lägger han ett föremål -- ett långt, hårt föremål.
Småtjuven Leif Ström har just hoppat ur sin lånade Volkswagen och gått några hundra meter över den nyligen snöbelagda åkern. Hans kraftiga kängor lämnar tydliga spår i nysnön. Hans mål är den vita eternitvillan bakom den stora häcken. Han vet vägen, han har varit där förr. Ur fickan tar han upp ett föremål -- ett kort, hårt föremål.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone