Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Thomas Quick är död
Isbn: 978-87-2670-718-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2020
Uppläsare: Dan Bratt
Length: 7 timmar 51 minuter

Ljudbok

Thomas Quick är död

Thomas Quick har dömts för åtta mord och betraktas som en av de värsta seriemördarna i svensk historia. Utöver de åtta mord han dömts för, erkände han ett tjugotal fler. Men det var lögn, en fantasi. I den här boken avslöjar Sture Bergwall hur det gick till när hans alias Thomas Quick föddes och dog. Han berättar om problematisk psykoterapi, hur han behandlats av åklagare och polis, hur han drogades och hur belägg för att han var oskyldig hamnade mellan stolarna hos försvarsadvokaterna.

Boken är en gripande och spännande dialog mellan Sture Bergwall och hans bror Sten-Ove, där de tillsammans letar sig fram till sanningen om deras barndom och försöker förstå hur allt kunde gå så fel. Hur Sture via utanförskap, drogmissbruk och våld hamnade på Säters sjukhus och plötsligt blev Thomas Quick med hela Sverige.

Sture Ragnar Bergwall, född 26 april 1950 i stadsdelen Källviken i Falun, är en svensk man som dömdes för ett flertal mord utan att några vittnen eller tekniska bevis direkt bundit honom till brotten. Förtuom Thomas Quick är död har Sture Bergwall även skrivit självbiografin Bara jag vet vem jag är (2017).

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone