Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Neo sapiens - Anno 2073
Isbn: 978-91-7885-329-8
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: november 2020

E-bok

Neo sapiens - Anno 2073

När Linn Andersen bestämmer sig för att föda ett konventionellt barn blir hon motarbetad av systemet. Istället rekommenderas en Neo baby, ett certifierat embryo med biogenetiskt odlad hjärna. Linn blir misstänksam, börjar gräva och dras in i en händelsekedja som till sist tvingar in henne i en desperat kamp mot en empatilös fiende. En grupp artificiella intelligenser har bestämt sig för att låta evolutionen gå vidare och förpassa människosläktet in i historien.

Neo Sapiens utspelar sig år 2073 när vi lever sida vid sida med artificiella intelligenser. Det är första delen i en trilogi med ambitionen att måla bilden av framtiden och hur den kan komma att se ut under övergångsstadiet. Inspiration är utvecklingen inom AI och böcker som Life 3.0Superintelligens och Homo Deus.


"Vad skulle hända om antalet artificiella intelligenser, ai, till slut blir så många att de blir en maktfaktor? Eller så smarta att de anser människan som ett hinder på vägen mot en bättre värld? Kan människan stoppa detta? Johan Leth har skrivit en tankeväckande och spännande första del i en romanserie som ställer dessa frågor på sin spets." 
Briljant! tycker BTJ's lektör Clas Svahn som ger denna dystopiska spänningsroman högsta betyg. (BTJ-häfte nr 24 2020.)



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone