Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fossilfritt Sverige : En antologi om klimatomställning i praktiken
Isbn: 978-91-8777-794-3
Förlag: Verbal förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: januari 2021

E-bok

Fossilfritt Sverige : En antologi om klimatomställning i praktiken

av

Kan ett litet land som Sverige bidra till en global lösning på klimatkrisen? Är klimatomställningen bara en kostnad, eller kan den också vara en ekonomisk möjlighet? Hur kan jordbruket bli en del av lösningen snarare än en del av problemet? Kan effektivitet och rättvisa förenas i transportpolitiken?

Den globala klimatrörelsen och de senaste årens extrema värmeböljor och skogsbränder har bidragit till att placera klimatfrågan i politikens centrum. I antologin Fossilfritt Sverige bidrar både forskare och politiska aktivister till debatten med konkreta lösningar och nya visioner. Samtidigt utmanas dominerande föreställningar om allt från offentliga aktörers förmåga att styra teknikutvecklingen till förutsättningarna för en grön industripolitik.

Gemensamt för de medverkande är övertygelsen att Sverige kan gå före och göra skillnad. Medverkande: Per Björklund (Red), Astrid Kander, Max Jerneck, Jens Portinson Hylander, Anna Wallsten, Malin Henriksson, Karolina Isaksson, Jessica Berg, Kalle Sundin, Lennart Olsson, Rolf Björheden, Mikael von Knorring, Rikard Warlenius, Malin Malm.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone