Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den ovillige mördaren
Isbn: 978-91-7789-246-5
Förlag: Historiska media
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2021

E-bok

Den ovillige mördaren

För Douglas Palm ter sig tillvaron annorlunda hösten 1956. Han är nybliven ungkarl och försöker råda bot på ensamheten genom att tillbringa allt mer tid på arbetet. Han följer den oroliga utvecklingen i Europa. I Budapest leder de växande protesterna mot den kommunistiska regimen till en blodig revolt. En av dem som deltar är den unge studenten Lajos Varga.

Sedan revolten brutalt slagits ned av den sovjetiska Röda armén flyr Varga hemlandet. Han tar sig till Malmö där han träffar på en man som han misstänker tillhörde motståndarsidan i Ungern. Varga är dessutom övertygad om att mannen var en av dem som förde bort hans barndomskamrat och stora kärlek, Rebeka. Varga bestämmer sig för att hämnas.

Den ovillige mördaren är en spännande kriminalroman som ger en levande skildring av revolten i Ungern, men är också en gripande berättelse om kärlek. Vidare tecknar författaren en bild av det svenska samhället i mitten av femtiotalet och hur landet påverkades världshändelserna den dramatiska hösten 1956.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone