Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nocilla lab
Isbn: 978-91-8906-606-9
Förlag: Nirstedt/litteratur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2021

E-bok

Nocilla lab

Romanerna Nocilla dream och Nocilla experience har varit spelplats för en mängd historier som snärjts in i varandra: människor och platser i den digitala erans lika tomma som överbefolkade värld. I trilogins avslutande (och fristående) del träder författaren själv fram. Efter en motorcykelolycka har han blivit sängliggande i Thailand, och där påbörjat sin romantrilogi. Sju år senare reser han med flickvännen till Sardinien och hittar ett gammalt fängelse som anpassats för gårdsturism. I det tomma hotellet växer ett slags äventyrsroman fram, lika mycket autofiktion som skräckberättelse och graphic novel.
Nocilla lab är en sprakande final på ett av samtidens djärvaste litterära projekt.
Agustín Fernández Mallo, född 1967, är fysiker och författare. De inledande delarna i Nocilla-trilogin utkom på våren respektive hösten 2020. Romanerna gavs ursprungligen ut i Spanien mellan 2006 och 2009.

Om Nocilla dream:

»... en roman för internetåldern, en litterär slumpgenerator skriven med lätthet om livet, längtan och lusten.« Claes Wahlin, Aftonbladet.

»... en sorts altare resta i mitten av kapitalismens waste land, där de konstgjorda städerna blinkar i fjärran och ekona från atomsprängningarna ännu tycks runga längs kalmarken.« Hanna Nordenhök, Expressen.

Om Nocilla experience:

»Utan att yppa ett politiskt ord är hans Nocilla-projekt ändå ett ganska radikalt försök ge vår hopplöst hoptrasslade verklighet en ny litterär form. Första delen, Nocilla dream, mötte lovord i våras, jag kan bara konstatera att tvåan, Nocilla experience, är ännu vassare.« Victor Malm, Expressen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone