Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sir Winston och jag
Isbn: 978-91-7557-634-3
Förlag: Hoi Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2021

E-bok

Sir Winston och jag

Året är 1958. Den amerikanska journalisten Bobby Clifford har fått ett uppdrag svårare än rapporteringarna från andra världskrigets frontlinjer. På begäran från sir Winston Churchill själv ska han skriva en biografi om den före detta premiärministern, denna man som förändrat hela världshistorien med sina gärningar.

Clifford återberättar bakgrunden till Churchills stora beslut som kom att avgöra många människors liv och död. Men under sina tre möten med honom – i London, på en seglast i Medelhavet med Aristoteles Onassis lyxkryssare och på lantgodset Chartwell – lär journalisten också känna en alkoholiserad man med ansträngda familjerelationer. En man som inte ens kan klä sig själv.

Churchill visar sig lida av mörka tankar som kommer att plåga honom under de sista åren i livet. Men hur ska Clifford – stundtals uppslukad av kärleken till Churchills sekreterare – någonsin kunna ge en rättvis bild av en man, stor och upphöjd men på samma gång liten och ynklig?

Sir Winston och jagär en verklighetsbaserad roman om en av historiens största profiler, men också en reflektion över människors kall i livet och ängsliga kamp mot misslyckanden.


Lars-Åke Skagegård föddes i den lilla västgötska byn Undenäs och bor idag utanför Uppsala. Bakom sig har han ett femtontal böcker, bland annat den uppmärksammade bokenKennedys val om romansen mellan John F Kennedy och svenskan Gunilla von Post. När han inte skriver och föreläser målar han gärna tavlor.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone