Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Simon & Sophie
Isbn: 978-91-5013-574-9
Förlag: Alfabeta
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Unga vuxna
Tillgänglig sedan: april 2021

E-bok

Simon & Sophie

Simon och Sophie är två till ytan väldigt olika femtonåringar. Sophie är skolans snyggaste och coolaste tjej, alltid omgiven av beundrande kompisar, medan Simon tillhör klassens mindre populära som ständigt trackas av Sophie och hennes gäng. Under påsklovet är alla Sophies vänner bortresta och i brist på annat knackar hon på hos Simon som bor granne. Han blir inte glad över besöket - han hade faktiskt velat slippa henne nu när de är lediga. Men snart upptäcker Simon att Sophie är annorlunda än i plugget, och Sophie märker att hon kan snacka med Simon på ett annat sätt än med sina vanliga kompisar. En kväll berättar hon något för Simon som hon inte har vågat säga till någon annan tidigare. Det leder till att saker förändras mellan dem. Men hur ska det bli när skolan börjar igen?

Simon & Sophie är en ungdomsroman om kärlek, grupptryck och modet att stå för sina känslor, det är Emma Granholms debutbok.

"..vilken debut! Det här är verkligen ungdomslitteratur när den är som bäst. Nerikes Allehanda. »Emma Granholm har en fenomenal förmåga att göra vardagslängtan och kantigt tonårsumgänge precis så spännande som det är.« Dagens Nyheter.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone