Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Förundran - Natur som ger livslust
Isbn: 978-91-8901-945-4
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Religion Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: maj 2021

E-bok

Förundran - Natur som ger livslust

Vad vill fåglarna när de sjunger? Varför byter räkor kön mitt i livet? Hur vet nattviolen när den ska dofta? Är det sant att näbbmusens hjärta kan slå mer än tusen slag i minuten? Och vem bestämmer i  myrstacken?

Förundran är en lustfylld och ömsint hyllning i text och bild till det som flyger, simmar, växer, surrar och doftar i naturen omkring oss. 52 korta kåserier, med fakta och förundran inför den storslagna biologiska mångfald som också vi själva är en del av. Och som vi alltmer måste lära oss vörda och vårda.

Stefan Edman är biolog och författare till ett 50-tal böcker om natur och miljö, exempelvis Jordens sångPlaneten Havet och Bråttom men inte kört - frågor och svar om klimatet. Han har mottagit Harry Martinsons jubileumspris och Konungens medalj.  

Tore Hagman har varit yrkesverksam som fotograf med inriktning på natur sedan 1980. För sin fotografiska verksamhet har han erhållit en rad stipendier och utmärkelser och var den förste att utses till Årets Naturfotograf av Naturvårdsverket.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone