Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Allt för laget, Alice
Isbn: 978-91-7634-287-9
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: juni 2021

E-bok

Allt för laget, Alice

Alice är fotbollsstjärnan som alla ser upp till. Frågan är om hon verkligen är den lagspelare hon säger att hon är eller bara en envis vinnarskalle.

Maja är alldeles vanlig och märks knappt – utom när hon spelar flöjt. Då lyser hon som en stjärna. Hon drömmer om att färga håret rosa, men vad skulle de andra säga då? 

Anton är mer ordentlig än en vuxen och vill alltid vara perfekt. Han älskar dåliga pappa-skämt, men avskyr att uppträda. Konserter är inte hans grej.

När Silje är med kan man vara säker på att det blir roligt. Visserligen blir det ofta lite fel, för hon tänker sig inte alltid för, men hon vill alla väl.

Alice har två stora intressen spela fotboll i LAIK och spela tvärflöjt i flöjtkören. När sommarlovet närmar sig känner hon på sig att det kommer att bli det bästa någonsin. Äntligen ska hennes dröm om att vara med i Gothia Cup gå i uppfyllelse. Tänk, hela laget tillsammans i Göteborg, möta lag från andra länder, gå på Liseberg det kommer att bli så bra!

Samtidigt planerar musikläraren Morran en stor överraskning för medlemmarna i flöjtkören och plötsligt ställs Alice inför ett svårt val som håller på att förstöra hela sommaren. För henne handlar det om att vinna eller försvinna. Kommer hennes kompisar att förstå det? Och kommer de att förlåta henne?

Gillar du Fyrflöjterna? Då får du inte missa boken Att inte fega ur, som också handlar om Maja, Alice, Silje och Anton.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone