Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Interner på rymmen
Isbn: 978-87-2803-400-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
True Crime
Tillgänglig sedan: augusti 2021
Uppläsare: Mathias Lithner
Length: 58 minuter

Ljudbok

Interner på rymmen

Det har under årens lopp gått många historier om svenska förbrytare och och fängelsekunder som rymt på olika sätt. För det mesta har det varit ganska fantasilösa utflykter som inte väckt någon uppmärksamhet. Rymningarna har emellertid tenderat att öka oroväckande. Under 1970 förekom inte mindre än 700 rymningar från anstalter inom kriminalvården (avvikande vid samband med permission ej inräknat) och ca 3000 från ungdomsvårdsskolor.
Rymningar från svenska fängelser och anstalter har nu blivit så vanliga att de knappast längre utgör något debattämne eller gångbart nyhetsstoff. Men ibland kan det bli feta rubriker i tidningarna, som t ex när en väl bevakad intern, tillfälligt intagen vid Eskilstuna lasarett, i juni 1969 fritogs av tjänstvilliga kumpaner och i rullstol fördes bort från sin sjukbädd. Ett annat exempel är massrymningen från Hall den 10 april 1970, då sju interner sökte friheten genom strömhopp över murarna.
I 'interner på rymmen' får du ta del av de mest uppmärksammade rymningarna genom svensk historia.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone