Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Blixten: Anthony köper u-båtsjagare. Text från 1931 kompletterad med fakta och ordlista
Isbn: 978-91-7863-730-0
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Blixten: Anthony köper u-båtsjagare. Text från 1931 kompletterad med fakta och ordlista

När Blixten läser i tidningen om sin egen död tror han först att det är ett skämt. Men det är ett listigt sätt för hans ärkefiende Milwaukee-Meg att tömma hans bankvalv.
Snart visar det sig att hans köp av en u-båtsjagare var en bra affär.

Det här är en av flera berättelser om svindlaren Blixten som specialiserat sig på att blåsa andra svindlare och tjuvar. Blixten jobbar tillsammans med två andra desillusionerade soldater från första världskriget.

Texten skrevs av den brittiska författaren Edgar Wallace (1874–1932) som slog igenom med berättelser om kommissarie Sanders och den blygsamme detektiven Mr Reeder.

Under flera decennier i början av 1900-talet var Wallace världens mest populära äventyrs- och deckarskribent. Hans böcker såldes i miljonupplagor – trots att han ofta publicerade 5-10 per år.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1931 i tidningen ”Göteborgs Morgonpost” med titeln ”Anthony köper u-båtsjagare”.  
Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska i tidningen ”The Sunday Post” år 1920 med titeln ”The Scallywags. The submarine-chaser coup”.


Eftersom den här texten skrevs redan i början av 1900-talet har vi också kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.  



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone