Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Soldat i basker blå
Isbn: 978-87-2691-520-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Soldat i basker blå

FN-kollegorna Frank och Oskar har det bra på Cypern. Där är soligt och varmt och det fredsbevarande arbetet är både spännande och varierande. Men tjänstgöringen varar inte för evigt. En dag, snart, ska de båda återvända hem till Sverige igen. Men till vad? När Franks pappa hastigt går bort har han inte längre någon familj kvar – och den söta Birgitta verkar plötsligt ha bestämt sig för att äkta någon annan. Borde han kanske försöka kontakta sina okända släktingar i Vallhammar?

För Oskar är situationen något annorlunda. Hans mamma är ännu i livet och på pappret är han gift med en femton år äldre kvinna. Men äktenskapet låtsas han helst inte om. Det var ju inte helt frivilligt. Frågan är om han någonsin kommer finna ro uppe i finnmarken?

'Soldat i basker blå' är en roman om att hitta sin väg i livet och förstå vart man egentligen hör hemma.

Sonia Strömberg föddes 1929 och växte upp i det lilla sågverkssamhället Rundvik i Västerbotten. Genom att läsa kvällskurser skaffade hon sig tidigt en utbildning och flyttade sedan till Mölndal där hon arbetade som gymnasielärare under många år. När en hörselnedsättning tvingade henne att pensionera sig i förtid, bestämde hon sig för att skriva romaner. Det blev hela 19 böcker fram till hennes bortgång 2017.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone