Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hola Humlan Hansson
Isbn: 978-91-2717-304-0
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Hola Humlan Hansson

Humlan Hansson är tolv år och har snart överlevt första terminen i 6:an. De livsfarliga hästtjejerna är som tur är upptagna med att glo på gympavikarien Scott. Helt obegripligt för han har orange hud och onormalt vita tänder och älskar sin egen spegelbild. Jullovet närmar sig med stormsteg och det här året händer något spektakulärt - hela familjen och bästisen Nour ska åka till Spanien. Humlan förbereder sig genom att googla viktiga fakta om Spanien, som till exempel att det är lagligt att gå omkring naken. Det blir en spännande tågresa genom Europa, men när de kommer fram inträffar katastrofen gympavikarien Scott är också i Spanien, och han vill hänga onaturligt mycket med Humlans mamma

Humlan Hansson har tagit läsarna med storm. Hon låg etta på Dagens Nyheters topplista med Humlan Hanssons hemligheter och kammade hem Augustpriset för årets bästa barnbok. Nu är hon tillbaka, lika egensinnig och rolig som i första boken.


Sagt om "Humlan Hanssons hemligheter":

Tankarna flyger till Barbro Lindgrens böcker om Lilla Sparvel men Humlan Hanssons hemligheter leviterar från en tryggare, varmare grund. Som vore Humlan en mer emo-version av Pippi Långstrump. En kapabel vardagshjälte för 2020-talet är hon i varje fall.
Dagens Nyheter

Jag skrattar och baxnar genom läsningen. Kristina Sigunsdotters text i kombination med Ester Erikssons lika våghalsiga och perfekt opålitliga illustrationer griper tag från första sidan och sen är det bara att hänga med på den här svindlande, hårda, fräscha resan.
Expressen

Ett text- och bildsamarbete som bjuder på vrålskratt och hjärtenyp.
Augustprisjuryn



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone