Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Avskedsbrev och framtidsdrömmar
Isbn: 978-91-8944-861-2
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2021

E-bok

Avskedsbrev och framtidsdrömmar

För Fred har den psykiska ohälsan blivit övermäktig. Depression, ångest och den ständiga känslan av att inte vara en del av det verkliga livet, har hållit honom i ett hårt grepp i över fem år. Livslusten är slut. Han varken kan eller vill kämpa vidare. Innan han avslutar sitt liv bestämmer han sig för att skriva brev till dem som betytt mest för honom genom åren. Han vill att alla ska förstå hans beslut och samtidigt känna den kärlek som han lämnar efter sig. Det blir 18 brev och till vart och ett av dem bifogar han en kallelse samt en enkel men tydlig instruktion. En instruktion som han i slutändan hoppas ska ge alla 18 mottagare ett vackert minne för livet.

Men breven skrivs också av en annan anledning. Det finns en kraft, ett syfte och en mening med skrivandet som har en annan innebörd än att säga adjö för evigt.

Avskedbrev och Framtidsdrömmar är en autofiktion. En fiktiv, skönlitterär berättelse som baseras på verkliga personer och autentiska händelser kopplade till författarens liv.

"Breven ni alla fått är författade under en lång tid och innehåller ett koncentrerat extrakt av allt det ni betytt för mig som person. Självklart har det varit svårt att begränsa innehållet. Vare sig jag känt er hela mitt liv eller bara en kortare period så har ni alla satt djupa och fina avtryck i mitt hjärta. Alla ni som är här har på ett eller annat sätt berört mig så otroligt mycket och min önskan, min allra sista faktiskt, är att ni alla ska få träffas och lära känna varandra. Kanske kan ni lära er något nytt om er själva också under dagens gång."



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone