Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dimman
Isbn: 978-87-2800-959-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Noveller
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Dimman

Flickans mamma ligger på kyrkogården. Det är därför hon måste bo med Tant och kusin Märta, fastän hon inte tycker om någon av dem. De är inte snälla mot henne – inte som Gud. Men det tråkiga är att Gud alltid verkar vara så långt borta. Så vart kan egentligen flickan vända sig? Överallt känner hon sig fel och överallt är hon utanför. Hur ska hon ta sig ur den dimma hon ständigt befinner sig i?

Eva Neanders debutroman Dimman är baserad på en novell med samma namn. I boken får vi följa en ung och känslig flicka som så småningom växer upp till att bli en ångestfylld kvinna. Novellen som romanen är baserad på vann år 1945 en novelltävling på Åhlén & Åkerlunds förlag.

Eva Neander (1921-1950) var en svensk författare född i Jukkasjärvi. Hon studerade i såväl Göteborg som Uppsala och arbetade bl.a. som korrekturläsare och journalist innan debutromanen Dimman gavs ut. Eva betraktades som en utav sin generations mest lovande författare, tills dess att hon vid 28 års ålder gick en tidig död till mötes.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone