Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Alex och den magiska brassetröjan
Isbn: 978-91-7987-578-7
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Alex och den magiska brassetröjan

Alex spelar fotboll för Malmö FF och har precis blivit uttagen i P15- landslaget. När Alex reser till London för att spela landskamp försvinner hans magiska tröja på vägen. Alex står inför den viktiga matchen och vet inte vad han ska göra.  Kommer det att avslöjas att han är en spelare som alla andra, eller finns det hjälp att få från oväntat håll?

Alex drömde om att få spela viktiga matcher med sitt lag. Men han var inte bra nog, och blev aldrig uttagen. Då tog hans farmor fram en gammal fotbollströja, som enligt henne skulle vara magisk. Alex trodde inte på henne, men när han som avbytare fick hoppa in i en viktig match tog han ändå på sig tröjan. Och plötsligt spelade han bättre än någonsin. Hade farmor rätt – var tröjan magisk? 

Detta är fjärde boken i serien om Alex och hans magiska fotbollströja. Det är massor av fotboll, matcher, vänskap och familjeliv.  Och så kanske lite magi … Ett måste för fotbollsintresserade läsare i slukaråldern.

Böckerna om Alex är skrivna av Martin Palmqvist, författare och mattelärare. Han skriver också böcker för vuxna, och då ihop med sin partner Johanna. De har skrivit flera deckare tillsammans.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone