Jump to content
Cover for Glassvärdet
Isbn: 978-91-8023-806-9
Publisher: Modernista
Category:
Children's books Fantasy & Sci-Fi Young adults
Accessible since: January 2022
Narrator: Louise Löwenberg
Length: 17 hours 32 minutes

Audiobook

Glassvärdet

Andra boken i Röd drottning-serien

»Var jag helt uppslukad av boken? Ja. Kunde jag lägga ifrån mig den när jag väl började läsa? Nej. Betyg: 10 av 10.« Min Fantasyvärld

»Ett fantastiskt världsbygge.« The Guardian

Mare Barrows blod är rött, färgen hos vanligt folk, men hennes silverförmåga, kraften att styra blixten, har förvandlat henne till ett vapen som kungahuset försöker kontrollera. Härskaren kallar henne en bluff, men när hon flyr från Maven, prinsen – vännen – som bedrog henne, upptäcker Mare något häpnadsväckande: Hon är inte den enda i sitt slag.
Jagad av Maven, nu en hämndlysten kung, ger sig Mare ut för att söka upp och rekrytera andra röd-och-silver-krigare till kampen mot hennes förtryckare. Men Mare inser att hon befinner sig på en livsfarlig väg, där hon riskerar att bli just det slags monster hon försöker besegra.
Kommer hon att krossas under tyngden av de liv som upproret kostar? Eller har hon härdats för gott av allt svek och förräderi?

VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA. Hon hade en »plågsamt normal« uppväxt och ägnade en stor del av sin tid åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Numera bor hon i Los Angeles. Hennes redan på förhand hett omtalade debutroman Röd drottning [Red Queen] gick rakt in på första platsen på New York Times bestsellerlista och Universal Pictures köpte filmrättigheterna. Glassvärdet [Glass Sword] är den andra boken i Röd drottning-serien.

»Victoria Aveyard väver fram en fängslande värld med en actionspäckad intrig full av överraskningar.« Kirkus Reviews

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone