Jump to content
Cover for Krigarhjärta - den där känslan
Isbn: 978-91-7987-500-8
Publisher: Nypon förlag
Category:
12 -15 years Children's books For emergent readers
Accessible since: February 2022
Narrator: Patrik Hont
Length: 51 minutes

Audiobook

Krigarhjärta - den där känslan

Kampsport och kärlek ger styrka

Det går bra för Siddy. Han går i gymnasiet och han och Lucy kanske snart blir ihop igen. MMA-träningen har också gett resultat, han ska ställa upp i SM. Men så skadar han sig på träningen och det är osäkert om han kan tävla.

När han och Lucy är ute stöter de på ett gäng rasister som provocerar Siddy. Han kan inte kontrollera sin ilska och dras in i ett slagsmål. Lucy blir rasande på honom och vägrar träffa honom mer.

SM närmar sig och Siddy har svårt att fokusera. Vad är det han försöker bevisa för sig själv? Och kan han vinna tillbaka Lucy?

Sagt om Krigarhjärta – Sista ronden:

”Krigarhjärta är en hoppfull och engagerande berättelse om vad vänskap egentligen är, hur den första kärleken känns och att bryta sig loss och välja hur man vill leva sitt liv.”

Helene Ehriander, BTJ

Jali Madi Susso har tränat kampsport sedan han var 16 år och på ett trovärdigt sätt skildrar han en sport som vi annars inte möter i ungdomslitteraturen.

Namnet Jali betyder griot. Griot kallas västafrikanska historieberättare och musiker. Jali Madi Susso är född i Stockholm, men känner sig lika hemma i Gambia.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone