Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dokumenterade mirakler
Isbn: 978-91-8892-762-0
Förlag: Sjöbergs Förlag
Kategori:
Religion Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Teodor Lindh
Length: 9 timmar 55 minuter

Ljudbok

Dokumenterade mirakler

I denna ljudbok finner du över 50 exempel på vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön, baserat på läkarutlåtanden och journaler. Du får bland annat möta:

• Maria, som höll på att bli döv men plötsligt fick hörseln tillbaka under en gudstjänst.
• Jens, vars hjärnskada försvann i samma ögonblick som en vän bad för honom.
• Bengt, som gick en säker död till mötes men vars cancer försvann till läkarnas stora förvåning.

Författaren för en djuplodande diskussion om huruvida detta rör sig om genuina mirakler. Kanske handlar det istället om placeboeffekten, att läkarna har ställt fel diagnos eller att vi i framtiden kommer upptäcka naturliga orsaker? <i>Dokumenterade mirakler</i> är en bok som får både skeptiker och troende att tänka till.

<b>Sagt om boken</b>
Med skarpsinnighet, måttfullhet och gott humör krånglar Micael Grenholm till det för den som inte har utrymme för mirakler.
– Anders Wejryd, ärkebiskop emeritus

Grenholm tar endast upp väldokumenterade fall där det finns sjukjournaler och läkarna har konstaterat att tillfrisknandet har varit vetenskapligt oförklarligt. Bokens förtjänstfulla dokumentering av dessa skulle i sig räcka för att rekommendera den.
– Bengt Malmgren, läkare

Jag skrattar rätt ut flera gånger när Grenholm med pedagogisk enkelhet bemöter de mest etablerade invändningarna mot miraklers existens, och jag uppskattar hur han behandlar oförklarliga helanden inom andra andligheter än kristendomen. Man behöver inte ha samsyn med Grenholm i allt för att den här boken ska vara nyttig – både för den som tvivlar på mirakler och den som redan är övertygad.
– Sonja Alriksson, bloggare

Den här boken behövs verkligen. Grenholm dokumenterar och argumenterar på ett sådant sätt att det inte längre blir lätt att avfärda och vifta bort att mirakler existerar.
– Simon Ådahl, artist och författare

Grenholm argumenterar på ett personligt, humoristiskt och spännande sätt för miraklers existens. Jag vill varmt rekommendera denna bok till var och en som längtat efter att ta del av konkreta helanden som granskats av den medicinska vetenskapen.
– Joakim Stiernspetz, läkare


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone