Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Analfabetism : det osynliga funktionshindret
Isbn: 978-91-8969-906-9
Förlag: Bookea
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: maj 2022

E-bok

Analfabetism : det osynliga funktionshindret

“Att vara analfabet är som att vara stum och hörselskadad. Jag hör och ser att människor pratar men jag kan inte svara dem. Där sätter tungan stopp för mig.”

Nästan 13 procent av den svenska vuxna befolkningen har inte tillräckliga läsfärdigheter. Detta motsvarar ungefär 780 000 personer i åldern 16 till 65 år. Ändå är analfabetism ett ämne vi sällan talar om i Sverige, denna bok ämnar att ändra på det. Här varvas personliga historier om att leva och arbeta med analfabetism, med forskning och tips.

Författaren berättar om sin uppväxt som barn till analfabeter och utmaningarna familjen stött på. Hon delar med sig av situationer där hon behövt tolka tunga samtal, betala räkningar och hämta ut recept. Det är en berättelse om att bli förälder till sina föräldrar.


I denna bok hittar du även intervjuer med olika individer som har erfarenhet av analfabetism, aktuell forskning i området samt tips och undervisningsexempel. Det är en handbok som förklarar vad analfabetism är och vilka verktyg du kan använda dig av när du möter analfabeter, både för dig som arbetar med analfabeter och dig som bara är intresserad.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone