Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När samtalen upphör
Isbn: 978-91-8901-978-2
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Samhälle & politik Medicin & hälsa Biologi
Tillgänglig sedan: oktober 2022

E-bok

När samtalen upphör

Många som bara hört talas om demenssjukdomar har ofta ingen aning om hur hårt de kan drabba, och i värsta fall slå sönder en hel familj. Men ibland även förena de anhöriga i kampen för ett värdigt liv.

Boken är skriven i intervjuform med närgångna och gripande skildringar, berättade med stor öppenhet om hur både de anhörigas och den demenssjukes liv gestaltat sig efter demensdiagnosen. Det är tunga berättelser om sorg och hårt slit för att klara vardagen.

I boken medverkar även läkare och forskare, liksom drottning Silvia som berättar om hur hennes mors sjukdom gav upphov till att drottningen lade grunden för helt nya utbildningar inom demensområdet.

Läkaren Moa Wibom, känd från Fråga doktorn i SVT, går igenom och förklarar de kognitiva sjukdomarnas olika symtom och utveckling. Förhoppningen är att dessa röster ska öka förståelsen för och kunskapen om de kognitiva sjukdomarna, och bidra till ett demensvänligt samhälle.

Anders Post har givit ut ett tiotal böcker – allt ifrån fakta till romaner och humorböcker. Dessutom mångårig medarbetare i Demensförbundets tidning Demensforum. De flesta porträtten i boken är tagna av fotografen Rosie Alm.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone