Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lägg av!
Isbn: 978-91-7979-253-4
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: november 2022
Uppläsare: Per Svartvadet
Length: 4 timmar 29 minuter

Ljudbok

Lägg av!

Bill Åström, son till den legendariska NHL-spelaren Mackan "Big Mac" Åström, satsar all sin tid på det lokala hockeylaget Björnbyns IK.Men det är något som håller på att hända i laget. Allt fler spelare slutar dyka upp på träningarna. Och trots att Bill försöker peppa sina lagkamrater att fortsätta med sporten så börjar allt fler prata om att hoppa av.

Snart inser Bill att det är något stort på gång utanför planen, som påverkar hela laget negativt. En av kommunens största arbetsplatser planerar att flytta verksamheten, och lagkamraternas föräldrar riskerar att bli arbetslösa. Eller bli tvungna att flytta. Att klara av en svår situation på planen är Bill van vid, men går det att lösa ett så här stort problem med hjälp av samma krigarinstinkt och lagstrategi som på isen?

"Lägg av!" är en bok i högt tempo för 9-12 åringar om hur svårt det kan vara att hålla ihop ett lag, speciellt när alla spelare har olika förutsättningar med sig hemifrån.Men framförallt är det en bok fylld av ishockey - rivalitet, vänskap, sköna dragningar och puckar som sprätts upp i nättaket!

Boken är skriven av Ida Björnstad som med sin närhet till NHL och bakgrund som ishockeyjournalist har en unik inblick i svensk och transatlantisk ishockey. Bokserien om Björnbyns IK är hennes debut som författare. Böckerna är skrivna tillsammans med författaren Marie Oskarsson som har skrivit mängder av böcker för barn och unga genom åren.

Uppläsaren, Per Svartvadet, har gjort många NHL- och SHL-matcher, och var kapten när Modo vann SM-guldet 2007.

Idag är han expertkommentator på Radiosporten.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone