Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Till sista droppen
Isbn: 978-91-7799-524-1
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2022
Uppläsare: EvaMaria Oria
Length: 9 timmar 33 minuter

Ljudbok

Till sista droppen

Storbritannien, 1984. Långt ute i den skotska övärlden kämpar Heather MacDonald för att rädda sin ärvda pub från konkurs. Spiken i kistan blir när taket börjar läcka i ösregnet.
På en dyngsur vind hittar Heather kassaböcker och hotelliggare från sin mormors mors tid. Drömmar väcks om en skaldjurskrog med gästrum, men kommunen säger nej till bygglov eftersom den mäktige lord Winsley har lönsamma planer på att exploatera Heathers by.
En historiskt laddad tvekamp börjar. Lorden glömmer dock att en MacDonald aldrig ger sig utan strid …
Till sista droppen är en frihetstörstande historia om en ung skotskas kamp mot den engelska överheten. Boken är en fristående början på Hope Island-serien och utspelar sig i en tid då Thatcher, kolgruvestrejken och kungliga skandaler får Storbritannien att mullra.

JÖNS HELLSING (född 1964) arbetar som copywriter och bor med sina söner på Lidingö utanför Stockholm. Tjugoåtta år gammal följde han med sin pappa Lennart till familjens ärvda egendom i den skotska övärlden. Längst ut på Islay, vid vägs ände mot havet, mötte han en saltstänkt avkrok som tog honom med storm. Idag är byn Portnahaven en naturlig del av Jöns liv. Under sina resor dit bor han i sin egen skotska skrivarlya Four winds, ett före detta kustbevakningstorn med utsikt mot Atlanten.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone