Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Livsdrömmen rena
Isbn: 978-87-2848-007-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Livsdrömmen rena

I denna reportagebok, baserad på författaren Christer Kihlmans resor genom 70- och 80-talets Sydamerika, skildrar han likheter, olikheter och sociala orättvisor som existerade i de sydamerikanska länderna under denna tidsepok.

På hans första stopp i Uruguay får den europeiska turisten en följeslagare. Hans nyfunna vän är den unga, prostituerade mannen José. Tillsammans ger de sig iväg på en bilresa för att utforska och försöka förstå de sydamerikanska ländernas varierade miljöer, människor och kulturer. Men även författarens inre kamp om att förstå sin självdestruktiva sida, sin plats i världen och sin sexualitet får ta plats i denna berättelse.



Christer Kihlman (1930–2021), var en finlandssvensk författare och litteraturkritiker. På grund av hans banbrytande verk blev han blev en av de mest framgångsrika och omtalade författarna i 60- och 70-talets kulturvärld. Hans provokativa författarskap är mångfaldigt prisad med utmärkelser som b.la. Svenska Akademiens Finlandspris åren 1976 och 2008, och finländska statens litteraturpris år 1976.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone