Jump to content
Cover for Den riktiga solen
Isbn: 978-91-7813-985-9
Publisher: Lilla Piratförlaget
Category:
12 -15 years
Accessible since: February 2023
Narrator: Ola Ringdahl
Length: 2 hours 36 minutes

Audiobook

Den riktiga solen

VINNARE AV BARNRADIONS BOKPRIS!

"ett lättillgängligt språk och ett flyt som håller läsaren fången. Helhetsbetyg: 5" - Agneta Willans, BTJ häfte 17 2020

"Det är en konst att skriva om förföljelser och övergrepp för barn utan att förenkla eller dölja. Men med Mollazehis berättelse blir Salman en människa som jag aldrig glömmer och byn har fått en plats på världskartan." - Viveca Bladh, Sveriges Radio


Salman har längtat efter sin första solsemester med familjen. De ska åka till Spanien! Men bara några dagar innan avfärd så ändras allt. Salmans faster i Baluchistan, en del av Iran, befinner sig i knipa och familjen måste hjälpa till. Det blir en farlig resa, eftersom regimen i Iran ser med stor misstänksamhet på Salmans föräldrar som en gång lämnade sitt hemland. Men det blir också första gången Salman får träffa sina kusiner, och ett möte med ett hemland som han aldrig tidigare besökt. Allt ställs på sin spets när polisen en dag kommer till byn för att hämta Salmans pappa!

Den riktiga solen är en unik berättelse om en pojkes resa till Baluchistan. En kultur han känner så väl genom sina föräldrar, men som är så annorlunda när han får uppleva den själv. Det är också en berättelse om att våga stå upp för det man tror på -- även om det kan vara farligt.

Peimaneh Mollazehi är 38 år och född i sydöstra Iran. Hon är utbildad sjuksköterska men jobbar som vårdlärare, och debuterar nu som författare.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone