Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Massintegration : Enkelbiljett från utanförskapet
Isbn: 978-91-7703-320-2
Förlag: Timbro förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: maj 2023
Uppläsare: Benjamin Dousa
Length: 4 timmar 44 minuter

Ljudbok

Massintegration : Enkelbiljett från utanförskapet

Utanförskapet har hamnat i skymundan trots att 800 000 personer inte kan försörja sig själva. Få svenskfödda bor i utanförskapsområden. Det många ser är den grova brottsligheten som blir mer och mer brutal.

Det är naturligt att våra partier tävlar om allt tuffare åtgärder. Men de reformer som behövs för att göra något åt arbetslösheten syns inte till.

I Massintegration möter Benjamin Dousa människorna som drabbas av utanförskapet. Livsbutiksägaren som hotas med pistol. Den ex-kriminella som rekryterades redan som 14-åring. Han visar hur svensk bidragspolitik gör att arbetslöshet kan löna sig och går pedagogiskt igenom hur massintegration kan bli möjlig.

BENJAMIN DOUSA är vd på Timbro. Han är utbildad ekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och har en bakgrund inom Moderaterna. Hans debutbok Snöflingorna faller över Husby släpptes 2018.

"Benjamin Dousa beskriver detaljerat de lägst hängande frukterna till politiska reformer som borde vara självklara för både höger och vänster, en handbok för oundvikliga reformer. Den som gör anspråk på makt bör fråga sig själv vilken av dessa reformer den planerar att driva eller lägga sin kandidatur på hyllan." Hanif Bali, riksdagsledamot (M)


"Varning för Dousa!" Daniel Suhonen, chef Katalys


"På 134 koncentrerade sidor ger Benjamin Dousa en skarp och engageradbeskrivning av de problem och lösningar som Sverige måste fixa. I valet 2022 bör den ses som en omistlig guide, både för medborgare och politiker." Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör Svenska Dagbladet


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone