Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Midvinterdrottningen
Isbn: 978-91-7979-433-0
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: november 2023

E-bok

Midvinterdrottningen

Mitt i dopet av Klaras kusin bryter en våldsam våg isen i Vidåsasjön. Det är en varning för den som kan tolka tecknen. Och nu drar covidpandemin in över världen, precis som spanska sjukan gjorde för hundra år sedan.

Men dog verkligen bara en enda person i Vidås då, och vad hände egentligen under midsommarnatten 1918 när skogsfrun Sara låtsades omkomma i en brand? Vad menar vätten Anna när hon säger att framtiden alltid är i rörelse, och vem är pojken som går runt barfota i snön och sätter märken på dörrarna i trakten?

Spåren leder till den mäktiga och mystiska Midvinterdrottningen. Har hon lösningen nu när sjukdom och död hotar att ta ifrån Klara alla hon älskar? Hennes pris är alltid högt … Och den här gången måste Klara betala.

Maria Hellboms trilogi berör de stora livsfrågorna, och är en fängslande blandning av vardag, mystik och natur. "Älgkungen" belönades med Barnradions bokpris 2022, och nominerades till Norrlands litteraturpris 2023. Uppföljaren "Pärlbäraren" är nominerad till Barnradions bokpris 2023. "Midvinterdrottningen" är den avslutande delen om Klara och Älgkungen.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone